Mother is a verb

Как възпитвате здравословни навици? 

 

Аз съм от майките, които възприемат създаването на режим още с храненето от първите месеци като правилен подход.Също така за мен е важно и правилно децата да участват в изграждането на навиците си, а не да правят нещо, защото просто така трябва. А резултати вече виждам в по-голямата ми дъщеричка (на почти 3 годинки), която не сяда да закусва без да си е измила зъбите и не заспива без душ и книжка. В нашето семейство пазаруваме, готвим (по възможност) и се храним заедно. Избираме физическата активност като разходки, игра на двора и танци пред гледането на телевизия. Даваме избор на Емма за дейнoстите през деня, за да се чувства пълноценна част от него.

 

 

Любим момент за смути? 

 

Следобяд, седнала на люлката на двора с любимата ми гледка – две усмихнати тичащи човечета.

 

 

Любима смути рецепта?

 

Любимата ми комбинация е банан, ягоди, малини, боровинки, бадемово мляко, чиа и микс от ядки. Пропорциите ми са на око, затова и винаги се получава в повече. За щастие Емма го обича, така че никога не остава.

 

 

Нещо, което сте научили от детските книжки? 

 

Научих се да обичам книгите като Бел, научих, че животът е приключение като това на Алиса. Научих, че е важно да мечтаеш и да следваш мечтите си като Ариел. От Пинокио научих, че няма по-ценно от истината. Научих, че обичта е навсякъде – в песента на птичките, между животните в гората, в грижите и безпокойството на родителите, в сърцето на принца, готов на всичко, за да спаси своята принцеса.

 

 

Кой е най-важният съвет, който бихте дали на вашите деца? 

 

Бих ги посъветвала да съхранят детето в себе си и с това чисто детско сърце да покоровят своите върхове.

 

 

Фрудада има вкус на .. ?

 

Фрудата има вкус на майчина грижа – създадени от свежи плодове и зеленчуци, семена и ядки - точно каквото избираме и у дома.

 

 

За вашето семейство движението е..? 

 

За нас движението е необходимост, ежедневие и релакс. Свежият въздух се отразява отлично на децата, с прекараното време навън опознават заобикалящата ги среда, любопитсват, научават нови неща. Активно движещи се от малки се надяваме да породим и любов към спорта.