Mother is a verb

Днес те запознаваме с Анна, Нина и Нора.

Kакво осъзнахте за себе си и майчинството през периода на изолация?


Времето минава страшно бързо и трябва повече да се наслаждаваме на всеки един момент от детството. Преди всичко беше низ от ставане, водене на детска градина, прибиране, лавиране между всички домашни задължения, планове за пътувания...Когато се оказахме затворени вкъщи по цял ден започваме да обръщаме много повече внимание на Нора: как говори, какви истории си измисля, как си играе...Осъзнах, че тя се променя страшно бързо, научава нещо ново всеки ден, вече е започнала да говори като голям човек. :)

Това пък ми помага да се наслаждавам на всеки момент с Нина: даже и на събуждането по 100 пъти всяка нощ.

Кои са любимите детски книжки на Вашето дете?


Барбароните, защото и аз ги обожавам още от дете и съответно имаме голяма колекция.

Споделете нещо, което сте научили от тях, четейки ги заедно.


Има една книжка "Училището на барбароните": отварят алтернативно училище, в което изкарват децата от класната стая и ги обучават чрез практически дейности (гледат плодове и зеленчуци, правят научни опити, рисуват по стените, правят глинени съдове)... поуката: всичко е по-леко, когато го представиш като игра:)


Коя е Вашата любима рецепта за смути? А на детето Ви?


Аз не съм голям фен на смутитата, предпочитам лимонада, особено през лятото за мен тя е задължителна, мога да изпия няколко литра на ден!На Нора категорично малини и боровинки (до голяма степен заради цвета, има особена слабост към розово:))

Как изграждате здравословни навици у детето Ви?


Стараем се да даваме личен пример: вкъщи ядем страшно много плодове и зеленчуци, прекарваме много време навън, караме колела, опитваме се да стимулираме Нора максимално да се движи, да скача и да играе навън. Преди изолацията бяхме доста мързеливи и често пропускахме готвенето с оправданието, че Нора и без това е на детска градина и там хапва готвени неща. Сега установихме, че не е толкова страшно, макар и често да се изчерпваме откъм идеи, но пък дойде сезона на свежите салати, което доста улеснява нещата:)