Как СуперХостинг помага на Frudada да е дигитална?

Знаете ли, че е възможно да направите сайт за времето, за което изпивате само няколко смутита с помощта на СуперХостинг.БГ и тяхната платформа Сайт Билдър?

 

Как се грижиш за психическото и физическото ти здраве повреме на изолацията?

 

Eва: Ангажиментите около Марк 1год. са особено интензивни и изискват непрекъснатото ми внимание и бързина. Ходя след него, вдигам го, нося го - така поддържам в момента физическото си здраве.

Понякога вечер за минути се опитам да медитирам - тогава заспивам 😉

Психически - имам подкрепата на партньора си, бащата на Марк, добре че е той от време на време да ме приземява. Говорим за всичко - за изолацията, за лятната ваканция, за деня днес и така мисля се отрезвяваме от новата ситуация. Често обсъждам и със сестра ми как се чувства и справя тя с две деца вкъщи - заедно обменяме опит и ако се прирозная взаимствам оттам. 

Как изграждаш здравословни навици в детето ти?

 

Eва: Философията ми за отглеждането на Марк е да му осигуря минималните задължителни условия за нормална и здравословна (според моите критерии) среда - т.е. храна, слънце, вода, движение.

Изключително много държа на връзката с природата/слънцето, тревата, земята, ежедневното движение, ежеседмичната разходка сред дървета/гора, съня и чиста храна.

Показвам му тези неща дори и сега. Всеки ден сме на балкона, тук си играе Марк. Давам му да се занимава с вода, с клечки/клони от парка, с камъни, с кукли, да разглежда книжки с животни, пускам му да слуша звуци на птици от лаптопа ...

Въпреки, че далеч не е същото като в естествената среда, засега е единственият ми вариант, за да се доближа максимално до това, което искам да възпитам в него като навик. 

Какво осъзна през тези дни на социална изолация?


Eва: Аз съм интроверт и като цяло мисля, че съм от средно-добре справящите се по време на тази изолация. 

За пореден път осъзнавам и затвърждавам позицията си, че можем и трябва да живеем с по-малко, или поне с точно толкова колко ни е необходимо - и в материално и в соционално отношение;

тишината ми е приятна за слушане. Дните сега са ми леки - виждам радост в много малко. Например кратката игра зад блока с няколко любими хора - ми пълни сърцето и ми дава спокойствие.

Осъзнавам, че не е толкова лошо да се живее с по-малко от всичко, разбира се и вярвам в баланса; той е необходим! 

Книга подкаст,които ти харесаха наскоро и защо?

 

Eва: Харесвам да гледам 'Avital - the parenting junkies' Youtube IG нейните видеа ми допадат още от преди да родя Марк. 

Харесвам подредеността ѝ; идеите ѝ за игри вкъщи и навън; свободата и дисциплината; отношението ѝ и общуването с 4 породени деца.